•  
Share this page:

Artikel fra MaritimeDanmark

Det seneste design fra Knud E. Hansen er en innovativ, 212 meter lang RoPax færge, der kan transportere op til 700 passagerer og 390 biler. Hertil kommer 2955 lane metres til trucks og trailere.

Layout og design gør den til et ideelt valg for markedet i Middelhavet, selvom den også egner sig godt til en lang række andre lokationer verden over.
Fartøjet har en servicefart på 23 knob og kan sejle med næsten optimal maskinbelastning, selv ved lav hastighed. De to motorer har en kombineret effekt på cirka 25,6 megawatt og kører på marine dieselolie (MDO). Der er også to bovpropeller, hver på godt 1.500 kilowatt, anbragt i forstavnen, som, kombineret med de to propeller, giver stor manøvredygtighed. Der er også en stor batteripakke, som forsyner fartøjet med strøm mens det ligger ved kaj, hvilket betyder, at det ikke forurener mens det er i havn.

Fartøjet har to bildæk under hoveddækket og to trailerdæk over hoveddækket. De nedre dæk tilgås via faste ramper. Hoveddækket tager hovedsagelig trucks, som lastes nemt via en ekstra bred agter rampe. Adgang til de øvre trailerdæk sker via en hæve-sænke rampe. Der er også en særlig passagerbil rampe i agterstavnen, med en rulletrappe, der fører op til køjedækkene. Yderligere kan et hæve-sænke bildæk med en kapacitet på 390 biler tages i brug i øverste garagedæk. Dæk 6 og 7 er dedikeret til køjerum og fællesarealer, som passer til både dagsrejser og natture. Der er i alt 100 dobbeltkahytter til passagerer. På dæk 6 er der et cafeterie, bar, lounge med flysæder, a la carte restaurant, internet cafe, reception og shoppingområde. På dæk 8 er der et åbent passagerområde med kiosk og masser af siddepladser.
Styrehuset findes på dæk 8, sammen med 17 kahytter til besætningen, spise- og fritidsfaciliteter for de ansatte. 21 dobbelte mandskabskahytter er placeret forrest på øverste garagedæk. Skibet har to passager elevatorer, som giver adgang til alle vogn- og kahytsdæk, samt en service elevator. En service elevator forbinder kabyssen med proviantbutikken på dæk 2.
Færgen er klassificeret som et EuroClass Type A skib og i fuld overensstemmelse med SOLAS. Alle krav til Safe Return to Port (SRtP) er opfyldt, blandt andet adskilt maskinkraft og fremdrift systemer, såvel som tilflugtssteder for passagerer og et ekstra styrehus. Designet er udviklet helt i eget regi hos Knud E. Hansen.

OM KNUD E. HANSEN
Knud E. Hansen er en af verdens førende maritime konsulenthuse med mere end 80 års erfaring i skibs- og yacht design og en lang tradition for at tilbyde unikke og banebrydende løsninger til den maritime industri.
Knud E. Hansen beskæftiger mere end 100 skibsarkitekter og ingeniører i Danmark, Australien, Canada, Færøerne, Grækenland, Spanien, Storbritannien og USA.

 

Download artikel

Relaterede artikler

Innovative 212-metre RoPax Ferry, design by KNUD E. HANSEN
Read more
X
Sign up for our newsletter