•  
Share this page:

18 November 2015

Artikel fra Søfart

SKIBSDESIGN: Australien får fra 2019 en ny stor isbryder, der skal være livline til landets forskningsinteresser på Antarktis. KNUD E. HANSEN har designet skibet, der skal bygges af Damen-gruppen.

Stregerne til Australiens kommende nye store statsisbryder er blevet slået i Helsingør hos de rådgivende skibsingeniører hos KNUD E. HANSEN. Nybygningen skal ifølge en pressemeddelelse fra det australske statsministerium være klar fra oktober 2019, hvorfra den skal styrke landets interesser og forskningsmæssige tilstedeværelse i Antarktis.

KNUD E. HANSEN adm. direktør, Finn Wollesen, siger til Søfart, at KNUD E. HANSEN har udført designet af den store, avancerede isbryder for det australske selskab DMS Maritime, der er blevet valgt af den australske stat til at forestå tender-, design- og byggeprocessen af isbryderen.

Det er KNUD E. HANSENs ejer, den hollandske værftsgruppe Damen, der skal bygge skibet, men ifølge Finn Wollesen fik KNUD E. HANSEN designopgaven via en international tender, før virksomheden blev en del af værftskoncernen i 2013.

Related references

ARSV Icebreaker Antarctic Supply and Research Vessel
  • Vessel type: Arctic
  • Vessel name: Nuyina
  • Project number: 13006
Read more
X
Sign up for our newsletter