•  
Share this page:

12 June 2015

Artikel fra Helsingør Dagblad af Kirsten Moth

HELSINGØR: Den internationale virksomhed, skibstegnestuen KNUD E. HANSEN i Helsingør, står bag et opsigtsvækkende design på to miljøvenlige luksusyachter til rigmændene Lars Thrane og Per Blinkenberg-Thrane.

De to brødre mener, at der er et marked for netop denne type luksusyachter og har derfor planer om at begynde at sælge dem. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen forklarer senior naval architect hos KNUD E. HANSEN, Jens Harrsen, at skibene overalt er designet, så de er så grønne som muligt.

– De har udstyr til behandling af spildevand, udvikling af drikkevand samt batterier, så de kan lægge til lydløst og uden forurening i havne. Thrane-brødrene har været meget specielle kunder. De har stillet detaljerede krav til os, som har været en stor og meget spændende udfordring for os, siger Jens Harrsen til dagbladet Børsen.

De to luksusyachter beskrives som hybridskibe. Det betyder, at dieselmotorerne kombineres med batterier. Batterierne gør det muligt at sejle lydløst ind i en marina og manøvrere rundt i havnen kun ved hjælp af batterierne. Ved lave hastigheder kan skibene sejle ved hjælp af kun én motor på grund af batteriernes bidrag til fremdrift.

I storbyer er der et voksende behov for miljøvenlige skibe. For nyligt fortalte Helsingør Kommunes havnechef, Benny Carlsen, i en artikel i Helsingør Dagblad, hvordan netop voksende miljøhensyn reducerer mulighederne for udvidelse og nyanlæg i Helsingør Havn. Bynær bebyggelse er med til at stille større miljøkrav til skibene. Det er netop sådanne krav, som disse Helsingør-designede skibe kan opfylde.

Related Pages

24 m Explorer Type Motor Yachts
  • Vessel type: Superyacht
  • Vessel name: 24 m Explorer Type Motor Yachts
  • Project number: 13144
Read more
24 m Explorer Type Motor Yachts
Read more
X
Sign up for our newsletter