•  
Share this page:

Artikel fra FYENS

Engang var det skibsdesignere fra Odense Stålskibsværft og Maersk Ship Design, der tegnede verdens største containerskibe i Munkebo. I dag er det ingeniører fra Knud E. Hansen, der gør skibsrederes drømme til virkelighed.

Munkebo: Man mærker historiens vingesus, så snart man træder ind af hoveddøren og bevæger sig ned ad de tomme glasgange i Lindø Port of Odense. De store lyseblå skibsmodeller i glasmontrene vidner om den storhed, der engang blev skabt her i lokalerne. Verdens største containerskibe. De trak folk og fæ af huse, når de blev bugseret ud af Odense Fjord mod de syv verdenshave med navne som Emma, Estelle og Eleonora.

I dag knap otte år efter, at Maersk Mckinney Møller besluttede at lukke Lindø-værftet, bliver der igen skabt imponerende skibsfartøjer til verdenshavene. Knap var Maersk-folkene rykket ud af lokalerne, før skibsdesignere fra det verdensomspændende firma Knud E. Hansen rykkede ind. Her sidder i dag ni ansatte, som tegner og beregner skibe for rederier, værfter og rigmænd over hele verden.

Læs hele artiklen her

X
Sign up for our newsletter