Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/knudehansen.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
 International designpris til KNUD E. HANSEN
  •  
Share this page:

09 May 2016

 

Article from Helsingør Dagblad by Kirsten Moth

International designpris til KNUD E. HANSEN

Shippax-prisen 2015 er den fjerde pris af sin art til de verdenskendte skibsarkitekter i Helsingør. I den maritime verden svarer den til en Oscar.

Skibsdesignfirmaet i Helsingør, KNUD E. HANSEN, har netop vundet Shippax-prisen 2015 for designet af con-ro-skibet Atlantic Star. Det er fjerde gang, at KNUD E. HANSEN, modtager den prestigefyldte designpris, der i den maritime verden nærmest svarer til at modtage en Oscar.

Prisen gives til de maritime arkitekter i Helsingør for at have tegnet et skib, der beteges som ekseptionelt effektivt, både hvad angår last og energi og som udtryk for stor nytænkning.

– Det er et yderst eff ektivt skib, både hvad angår kapacitet og energiforbrug. I øvrigt er det også det største af sin slags i verden. Det er designet til at kunne tage både containere og projektlast. Altså stort set al form for last, fra biler til vindmøllevinger for at nævne et par eksempler. I sammenligning med tidligere skibe bruger det meget mindre energi, siger Finn Wollesen Petersen, administrerende direktør i KNUD E. HANSEN i Helsingør.

Stor betydning

To af skibene, der er bygget på Hudong-værftet i Shanghai, sejler allerede og yderligere tre er på vej, bestilt af den store rederigruppe Grimaldi.

Finn Wollesen Petersen understreger den store betydning, prisen har for KNUD E. HANSEN. – Det er fjerde gang på 15 år, vi har modtaget Shippaxprisen. Det er dokumentationen for, at vi er gode til at designe denne type skibe og vi er meget stolte og glade for den anerkendelse, siger diektøren.

Skibsarkitekterne i Helsingør får også omtale i den kommende udgivelsen »Significante skibe.« Det er fjerde år i træk, at KNUD E. HANSEN bliver nævnt i denne publikation.

Prisoverrækkelsen af Shippaxprisen til KNUD E. HANSEN i Helsingør. Fra venstre ses administrerende direktør for KNUD E. HANSEN, Finn Wollesen Petersen, senior skibsarkitekt Christian Damsgaard med Guido Grimaldi fra Grimaldi Gruppen og en repræsentant fra Hudong-værftet i Shanghai, hvor skibene bygges.

 

Download the article

Related Pages

Partly open top ConRo container vessel
  • Vessel type: container
  • Vessel name: Atlantic Star and sisters
  • Project number: 11064.01-04
Read more
KNUD E. HANSEN wins ShipPax Award for Atlantic Star
Read more
X
Sign up for our newsletter