•  
Share this page:

18 February 2015

Artikel fra SØFART af Johannes Hartkopf-Mikkelsen 

Monjasa-owned C-bed has won a new contract at the wind farm Amrumbank West. It requires more cabins at the companys Floting hotel ‘Wind Solution’ which therefore has just undergone an upgrade.

Det hollandske selskab C-bed, der er en del af Monjasas offshoredivision, har vundet en kontrakt ved Amrumbank West-parken, der ligger ca. 50 km ude i den tyske del af Nordsøen.

C-bed har derfor sendt det flydende hotel ‘Wind Solution’ af sted for at udfylde rollen som midlertidig base camp, imens 80 Siemens-vindmøller bliver installeret.

Forinden er skibet dog blevet opgraderet hos Fayard på Fyn. I samarbejde med KNUD E. HANSEN Skibsdesign er 80 kabiner blevet til 100, og mødefaciliteter, fitnessrum og opholdsarealer har fået en overhaling. Noget, som C-bed har mærket behovet for gennem en længere periode.

Kapacitet har været hæmsko 

”De 80 kabiner har flere gange været en hæmsko, og det her projekt var så lige, hvad der skulle til, for at vi tog skridtet og fik hende opgraderet,” siger Jesper Nielsen, der er chef for Monjasas offshoredivision.

Han forklarer, at behovet for flere kabiner er opstået i takt med, at offshore vind-projekterne er rykket længere væk fra land, og at der efterspørges mere effektivitet i projektfasen. Bl.a. derfor giver det bedre mening at lade CTV’erne – crew transfer vessels – blive ude ved parken om natten, end at lade dem søge havn hver aften.

CTV’erne ligger således for bøjer om natten, og med undtagelse af en nattevagt opholder personalet fra CTV’erne sig også på det flydende hotel sammen med alle vindmøllemontørerne og -teknikerne, når dagens tørn er overstået.

For at undgå, at CTV’erne skal søge havn for at hente brændstofforsyninger, har C-bed tidligere opgraderet sine tre flydende hoteller, så de også kan tilbyde bunkering-faciliteter.

Related References

Hotel Vessel - Conversion
  • Vessel type: special purpose vessel
  • Vessel name: Hotel Vessel Wind Solution
  • Project number: 14076
Read more
X
Sign up for our newsletter