Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/knudehansen.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
 Værfterne skal høre på os
  •  
Share this page:

15 November 2016

 Artikel fra Søfart af Ebbe Fischer

Søfart tog forbi KNUD E. HANSEN i Helsingør og mødte direktøren for en leder inden for skibsdesign. Finn Wollesen fortalte bl.a. om et nyt samarbejde med et af de store kinesiske værfter.

Da DFDS i begyndelsen af oktober underskrev en nybygningskontrakt på to rekordstore ro/ro-skibe hos det kinesiske værft Jinling Shipyard, var det med KNUD E. HANSEN som partner.

De to skibe skal leveres i begyndelsen af 2019, og ingeniørerne i KNUD E. HANSEN har en nøglerolle.

De nye mega-ro/ro-skibe repræsenterer et væsentligt kapacitetsspring i forhold til de største konventionelle ro/ro-skibe i dagens marked, siden nybygningerne får en kapacitet på hele 6.700 lanemeter – svarende til 450 trailere.

Inden længe sender Jinling Shipyard sine folk forbi Helsingør, hvor de får et kontor hos KNUD E. HANSEN. Søfart tog forbi det smukt beliggende hovedkvarter, klos op ad Kronborg, og mødte virksomhedens adm. direktør, Finn Wollesen, til en snak om samarbejdet mellem værft og designer.

– I startfasen rådgiver vi dem helt grundlæggende. Jinling har egentlig en god viden om denne type skibe, men de havde brug for et vestligt konsulenthus for at følge designet til dørs ift. rederens ønsker, siger Finn Wollesen til Søfart og beretter om baggrunden for den store ordre med DFDS:

– Vi tog ud til kineserne og blev enige om at forsøge at vinde det her projekt sammen. Vi tilbød ikke assistance til andre værfter – vores filosofi er, at vi vinder sammen og taber sammen. Samtidig har vi haft en dialog med DFDS angående specifikationer etc. Hvad er ’nice to have’ og hvad er ’must have’.

Nu er KNUD E. HANSEN ingeniører så i gang med designet. Mere konkret arbejder de pt. på en tegningspakke til Jinling.

– Men de skal først aflevere informationer til os. Dét, Jinling konkret gør nu, er at placere 2-4 mand på vores kontor her i Helsingør. Om ca. et halvt år er vi så færdige her, forklarer Finn Wollesen.

FAKTA – Knud E. Hansen

Knud Emil Thorvald Henning Hansen blev født i Espergærde I år 1900. Hans far var kaptajn og han kom til at studere maritim arkitektur på Polyteknisk Læreanstalt i København (I dag DTU). Siden samlede Knud E. Hansen erfaring I England og Holland, og i 1937 grundlagde han en virksomhed opkaldt efter sig selv.

Knud E. Hansen døde i 1960, men virksomheden levede videre og i dag udgør de knap 90 medarbejdere en af verdens førende virksomheder indenfor skibsdesign – med hovedsæde i Helsingør. Den største del af forretningen ligger i klassegodkendelser. HVAC (Heating ventilation air conditioning) udgør desuden 25-30 procent af forretningen. Bl.a. er KNUD E. HANSEN pt. med på krydstogtskibe, fregatter og hangarskibe.

Virksomhedens største konkurrenter er Delta Marine fra Finland. Mens danske OSK ShipTech også er en konkurrent, ligesom nogle lokale kinesiske designhuse og så værfternes egne designafdelinger.

Kilde: KNUD E. HANSEN

 

Download the article here

Related News

DFDS orders two more large freight ships
Read more
X
Sign up for our newsletter